Wednesday, 27 May 2020

Mančester – Brajton

Današnja utakmica znači mnogo za oba tima koju su napokon počeli da pobeđuju. Mada mora se napomenuti da četiri pobede današnjeg domaćina nisu neko merilo. Savladali su dva puta partizan u Ligi Evrope, Chelsea u Liga Kupu i već prežaljeni Norwich koji će se na kraju sezone verovatno vratiti u Championship. Sa druge strane Brighton je pobedio Tottenham,Everton i već pomenuti Norwich, ali sve tri utakmice kod kuće. Danas ipak gostuju na Teatru snova. Man Utd uspeva da stvori neke šanse,ali imaju problem sa realizacijom. Takođe zabrinjava podatak da je pored malog broja golova u postizanju istih učestvovao jako mali broj igrača, svega četiri. Ako ekipa Brighton-a uspe da sačuva Marsijala i Rašforda završili su 90% posla. Ipak domaćini su na svom terenu ove sezone postigli bar po jedan gol na utakmici u svim takmičenjima. U prvenstvu su one sve  sem jedne bile sa manje od 3 gola. Usled dosta povreda i loših igara Crveni Đavoli su zapali u krizu i priče o smeni Solskjaera su sve češće.

 Sa druge strane gosti su sezonu počeli sa novim trenerom koji je sada se već može reći i nametnuo novi stil igre. Kroz veliki posed lopte (54%) i igru kratkih pasova veoma uspešno dolaze do protivničkog gola, ali tu nastaje problem. Nedostaju im igrači koji mogu bolje da realizuju šanse. Većina napada se završi bez nekog konkretnog pokušaja. Ekipa Grejema Potera polako raste iz utakmice u utakmicu i smanjuje se broj njegovih protivnika koji ga nisu podržavali jer gaji napadački fudbal.

Što se sastava tiče kod Man Utd je lista povređenih igrača dugačka, a za danas je suspendovan i Ešli Jang. Brighton je bez jednog od standardnih štopera Vebstera i levog beka Bernarda. Megvajer i Lindelof su se žalili na lakše povrede, pa će možda Džons početi umesto jednog od njih. Tu je još i Roho,ali njega očekujemo na levom beku osim ako šansu ne dobije mladi Vilijams. Treba napomenuti da će verovatno levog beka kod gostiju igrati Burn. Igrač koji bolje snalazi kao centralni bek i visok je 201cm. Po toj strani Mančestera će biti Van-Bisaka i Džejms ili Pereira, svi brzi igrači i spretni sa loptom.

Naša očekivanja od ove utakmice na osnovu prethodnih rezultata i svega ostalog su na strani domaćina uz bar jedan po jedan gol u oba poluvremena. Po svemu viđenom se očekuje manje od 3 gola, ali sa Mančesterom se nikada ne zna…

Predlog tipova: 1X, 0-2, DP1+, PP1+, 1+I i 1+II, TM1DP1+

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *