Tuesday, 2 Jun 2020

Špijunska afera: Loša montaža iz NATO kuhinje

NATO je iskonstruisao „špijunsku aferu“ preko britanskog portala kako bi narušio odnose Rusije i Srbije, koji su na uzlaznoj putanji, izjavio je u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ politikolog Aleksandar Pavić.

Afera je puštena u opticaj preko bugarskog novinara, saradnika britanskog portala „Blinket“ i bugarskog Atlantskog saveta, koji je „NATO institut za širenje antiruske propagande i spinova po svetu“, dodao je Pavić.

Prema njegovim rečima, osnivač britanskog portala „Blinket“ je bloger koji se zove Higins i koji se „proslavio“ lažnim optužbama protiv Sirijske vojske, tvrdeći da je 2013. godine koristila bojne otrove, a u nadi da će izazvati bombardovanje njenih položaja.

„Taj čovek ima užasnu reputaciju u ozbiljnim krugovima, on ne zna o čemu piše, ali to ne smeta ’Gardijanu‘, ’Indipendentu‘ i ostalim medijima ’duboke države‘ da prenose bez proveravanja njegove laži“, rekao je Pavić.

On je istakao da je očigledno reč o montiranom video-snimku, koji „ne može biti nikakav dokaz na bilo kom sudu“. Kao dokaz Pavić navodi činjenicu da je video-snimak sečen, a to znači i montiran.

Sagovornik Sputnjika je ocenio da je „izabran trenutak“ da se pokrene afera malo posle učešća sistema S-400 i „Pancir S“ na vojnim vežbama u Srbiji, naglasivši da bi „bilo objavljeno još 24. decembra prošle godine“, u slučaju da je bilo reči o ozbiljnoj špijunaži.

„Bitan je i kontekst kada se afera pokreće, jer mi imamo NATO kancelariju, koja je smeštena u zgradi Ministarstva odbrane Srbije, i NATO oficiri mogu svakodnevno da prikupljaju obaveštajne podatke od aktivnih oficira Vojske Srbije. Zašto je kancelarija NATO u zgradi Ministarstva — pitanje je par ekselans“, rekao je Pavić. Zapadne službe su, prema njegovim rečima, integrisane u naše institucije, a „to su ključne stvari koje se zaobilaze“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da veruje da ruski predsednik Vladimir Putin nije bio obavešten o sastancima ruskih i srpskih oficira, koji se nalaze na nedavno objavljenim video-snimcima.

Izvor: Sputnjik (autor: Vladimir Sudar, link: https://sptnkne.ws/A2w2)

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *