Saturday, 26 Sep 2020

Zaharova: NATO u stadijumu moždane smrti!

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da je situacija oko Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa ujedinila zemlje Alijanse, rekavši da su te reči još jedan dokaz da je NATO u stadijumu „moždane smrti“.

„Gospodin Stoltenberg nas je ovom izjavom još jednom uverio u to da je NATO u stadijumu moždane smrti i da je ostala samo sila koja bez ikakvog razuma sve uništava“, napisala je Zaharova na svom profilu na Fejsbuku.

Prethodno je Stoltenberg ocenio da je obustava primene Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa negativna pojava, ali da je naglasila važnost uloge NATO-a, jer kada je „Rusija pre mnogo godina počela da krši odredbe tog dokumenta, Alijansa je počela sa konsultacijama unutar članica“.

„NATO je postao platforma koja nas je ujedinila, kako bismo pronašli izlaz iz situacije i našli način kako da odreagujemo na poteze Rusije“, dodao je.

Podsetimo, Zaharova je komentarišući izjavu Stoltenberga upotrebila reči francuskog predsednika Emanuela Makrona, kada je ocenio da je NATO na samrti, tačnije da se nalazi u stanju „moždane smrti“.

Izvor: Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu