Tuesday, 2 Jun 2020

Đukić otkrio dva događaja koja su ključna u širenju korone

Srpski trener Miroslav Đukić javio se Španije, koja je kao i Italija žarište koronavirusa.

Đukić je za Arena sport televiziju otkrio kako izgleda situacija u Hihonu, gde je on smešten u kućnom karantinu, ali i koja su dva ključna događaja, koja su u Španiji izazvala ovoliki broj zaraženih ljudi.

– Španija je jedan od epicentara korona virusa. U Španiji ima preko 72.000 zaraženih i preko 5.500 mrtvih. Nalazim se u gradu Hihonu, gde ima preko 1.000 zaraženih i 33 mrtve osobe. Već 15 dana sam u kućnom karantinu – kazao je za Arenu Đukić i dodao:

– Ovde se dva slučaja pominju kao ključna, to su utakmica između Atalante i Valensije u Milanu, gde je bilo 40.000 ljudi, odakle je došao veliki broj zaraženih, takođe i okupljanje 8. marta u Madridu, gde je bilo 500.000 ljudi i tada se pojavio veliki broj zaraženih – opisao je Đukić.

Kaže da se ne zna kada će se nastaviti fudbalsko prvenstvo, kao i da je sada prioritet da se pobedi bitka protiv korona virusa.

– Niko ne zna kada će se nastaviti liga, sada je najbitnije da se pobedi ova bitka, da se spasu životi ljudi, jer ima veliki broj zaraženih i preminulih, ovde niko nema preciznih podataka o prvenstvu – rekao je Đukić, koji je imao poruku i za građane Srbije:

– Dragi sugrađani, samo zajedničkom borbom i istrajnošću možemo do pobede. Ostanite kod kuće – poručio je Miroslav Đukić.

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *