Tuesday, 2 Jun 2020

KC Vojvodine traži reakciju nadležnih zbog lažnih vesti

Klinički centar Vojvodine zatražio je večeras da reaguju tužilaštvo i policija zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu te ustanove na nedavno formiranom sajtu nova.rs!

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre”, neistinite i da Klinički centar Vojvodine  raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme. Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju – navedeno je iz te zdravstvene ustanove, čiji se zaposleni danonoćno bore za živote zaraženih koronavirusom i drugih pacijenata.

– Ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku. Zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajednička briga o građanima. Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti – saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću Kliničkog centra Vojvodine.

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *