Tuesday, 2 Jun 2020

Stoltenberg: Sve zemlje moraju da se pomažu!

Pandemija koronavirusa predstavlja međunarodnu krizu, sve zemlje moraju da pomažu jedna drugoj, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

On je tim rečima odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše pomoć koju Rusija i Kina pružaju drugim zemljama po pitanju borbe protiv širenja koronavirusa.

– Zemlje moraju samostalno da odlučuju kada im je potrebna pomoć. Radi se o međunarodnoj krizi, mi moramo da pomažemo jedni drugima – naglasio je on.

Prema njegovim rečima, NATO takođe pruža pomoć koliko je to moguće, druge zemlje isto tako, a te saradnje se grade prema specijalnim potrebana svake zemlje ponaosob.

– To je sve što imam da kažem o različitim tipovima podrške koju članice Alijanse dobijaju – dodao je Stoltenberg.

Podsetimo, ambasador Rusije u Italiji Sergej Razov izjavio je da ruski vojnici u Bergamu rade u “samom paklu” zajedno sa italijanskim kolegama, i istovremeno je ocenio njihov rad kao herojstvo.

NATO se uskoro sastaje zbog koronavirusa

Stoltenberg je najavio i da će uskoro biti organizovan sastanak na nivou ministara inostranih poslova zemalja članice Alijanse na kojem će glavno pitanje biti borba protiv širenja koronavirusa.

– Razmotrićemo kako najefikasnije da sarađujemo u toj oblasti, pritom sprovodeći naš osnovni zadatak – naveo je.

Stoltenberg je ocenio da Alijansa već pruža velikuz pomoć svojim saveznicima, te je precizirao da je Turska već poslala vojni avion sa medicinskom opremom Italiji i Španiji.

Pored toga, dodao je, Nemačka u velikoj meri prihvata zaražene iz Francuske i Italije.

Izvor: Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *