Tuesday, 2 Jun 2020

Lazanski: Putin je u Srbiju poslao svoj najvećeg stručnjaka

General Černišov, koji u Srbiji predvodi specijalce za dekontaminaciju, jedan je od najpoverljivijih ljudi ruskog predsednika. Putin mu naredio da Srbiju tretira kao Rusiju i da maksimalno pomogne našoj zemlji.

Vladimir Vladimirovič Putin poslao je u Srbiju svog najboljeg “ubicu korone”, najvećeg ruskog stručnjaka za biološki rat, general-majora Mihaila Černišova.

To kaže ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski, koji naglašava da je general Černišov, koji je u petak doputovao u Beograd, bez ikakve sumnje “ono najbolje što ruska država ima za borbu protiv koronavirusa”!

Reč je o načelniku jedinica ABHO – trupa za otklanjanje atomske, nuklearne, radiološko-biološke i hemijske opasnosti pri Zapadnom vojnom okrugu ruske vojske. To je najsnažnija grupacija ruske armije koja direktno čuva front ka NATO. Černišov se na čelu odseka za ABHO nalazi od njegovog formiranja 2011. godine i na to mesto je postavljen specijalnim ukazom ruskog predsednika. U našoj zemlji sada predvodi tim od 87 vojnih eksperata i specijalaca za dezinfekciju i dekontaminaciju.

Miroslav Lazanski kaže da je već samo slanje specijalca takvog ranga u Beograd jasna poruka svima i u Srbiji i u svetu.

– Upućivanje načelnika jedinica za ABHO pokazuje značaj koji nama i našoj zemlji pridaje predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. On je u Srbiju poslao svog “generala supermena” za sve vrste biološkog rata. Mihail Černišov je vrsni stručnjak u svojoj oblasti… Vojska Srbije i inače ima odličnu saradnju s ruskim Zapadnim vojnim blokom i svake godine sa njima održavamo zajedničke vežbe u području Sankt Peterburga. Rusija pridaje izuzetnu pažnju razvoju ovog segmenta oružanih snaga, a ruski stratezi kažu da budućnost ratovanja nije samo u sferi sajber-sukoba, već i u području mikrobiologije – naglašava Lazanski.

Prema njegovim rečima, obim upućene pomoći takođe pokazuje ugled koji Srbija ima u Kremlju. Lazanski podseća da je do realizacije pomoći došlo neposredno nakon razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina.

– Italija je drastično pogođenija koronavirusom od Srbije i njima je upućeno 15 aviona pomoći, dok je u Srbiju stiglo čak 11 “iljušina”, i to za manje od 24 sata. Kada uporedite brojke, pogođenost epidemijom, broj stanovnika i druge parametre, jasno je da smo proporcionalno dobili najveću moguću pomoć – ističe Lazanski.

Lazanski ne isključuje mogućnost da nam Rusija pošalje i dodatnu pomoć u borbi protiv virusa.

– Sve zavisi od toga kako će se situacija razvijati. Rusija se još jednom pokazala kao pouzdan saveznik Srbije – podvlači Lazanski.

Izvor: Informer

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *