Wednesday, 27 May 2020

Afrički dvojac iz Grafičara spreman za Superligu!

Talentovani afrički dvojac predstavlja vitalnu snagu veznog reda naše filijale Grafičar. I dok je Usman Marong i u prvom delu sezone bio jedan od zapaženijih fudbalera u timu Milije Žižića, u zimskom prelaznom roku iz omladinaca Crvene zvezde pristigao je i godinu dana mlađi Ričard Odada, sa jasnim zadatkom da „čuva leđa“ nešto ofanzivnijem saigraču.

Prezadovoljan je Marong sezonom koju fudbaleri naše filijale Grafičar imaju, ali smatra da u njegovoj igri ima mnogo prostora za napredak.

– Zasluženo smo vodeći na tabeli. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi Srbije i da rezultati to pokazuju na pravi način. Pravi smo kolektiv i srećan sam što sam deo Grafičara. Imamo kvalitet i da igramo Superligu. Što se mene tiče, nisam u potpunosti zadovoljan i mislim da mogu mnogo bolje od ovog. Jedva čekam da se vratimo na teren da to i pokažem – ističe Marong.

Talentovanom fudbaleru iz Gambije teško pada to što nema grupnih treninga.

– Veoma je stresna situacija. Međutim, ovo su trenuci kada moramo da mislimo na druge. Teško mi pada da treniram u četiri zida. Praktično je nemoguće istrenirati kod kuće, a da fudbaler obuhvati sve što treba. Bez lopte i bez sprava je stvarno teško. Ipak, svim sportistima je tako. Preostaje nam samo da se snalazimo najbolje što umemo.

Ambiciozni Marong ističe da bi voleo da njegova sledeća stanica u karijeri bude Crvena zvezda.

 – Naravno da mi je to cilj. Crvena zvezda je veliki klub i voleo bih da istrčim pred pune tribine i osetim tu atmosferu. Svaki fudbaler teži ka tome da napreduje u karijeri, tako da je to slučaj i sa mnom. Voleo bih da navijači Crvene zvezde budu u prilici da me upoznaju, a ja ću dati sve od sebe da im se dokažem na terenu – podvlači dvadesetjednogodišnji vezista.  

Zadovoljan dosadašnjim delom sezone, kao i onim što je prikazao je stameni Ričard Odada.

– Sezonu sam počeo u omladincima Crvene zvezde, a potom sam na zimskoj pauzi prekomandovan u razvojni tim- Grafičar. Nosim sjajne uspomene iz rada sa Slavoljubom Đorđevićem i za mene je bilo veliko iskustvo da igram sa momcima koji su ostvarili odlične rezultate u Ligi šampiona za mlade. Uživao sam u svakom provedenom trenutku sa njima. Lični učinak je zadovoljavajući, ali uvek može bolje. Imam mnogo prostora za napredak – ističe mladi Kenijac.

Odada kao neko ko je nedavno prešao iz omladinskog u seniorski fudbal, povukao je paralelu i istakao neke od razlika.

– Lopta mnogo brže ide po terenu, to mi je bio prvi utisak po prelasku u seniorski fudbal. Odmah nakon toga i duel igra. Jednostavno su snažniji protivnici, što je i logično, s obzirom da su odrasli ljudi. Međutim, sve to mi je dodatna motivacija da radim na sebi, da se usavršavam i da napredujem. Želim da posle ovog, pređem u prvi tim Crvene zvezde i tamo se pokažem. U fudbalu je tako, ako ste dobri i vredno radite, dobićete šansu.

Za kraj, otkrio nam je visoki vezista kako provodi dane u Vanrednom stanju.

– Tu sam u Beogradu. Prevashodno se trudim da ostanem pozitivan, iako je situacija zaista teška. Dani mi prolaze tako što treniram i učim kako bih bio što spremniji za povratak na teren kada dođe vreme za to – podvlači Odada.

Izvor i foto: FK Crvena Zvezda

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *