Wednesday, 27 May 2020

Fudbal u Srbiji izgledaće potpuno drugačije!

Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa u srpskom fudbalu će se izmenjati mnogo toga, a od sledeće sezone izgelda da ć se liga vratiti na stari sistem bez bez plej-ofa i to sa 18 timova.

Povodom svega oglasila se i Zajednica Superlige koja je najavila korenite promene…

– U nekoj zvaničnoj formi nemamo nikakvu odluku, iz prostog razloga jer ne možemo da budemo sigurni kako će se epidemija razvijati. Ali ako se obistine ove najave i ne bude novih žarišta pa krenemo kolektivno sa treninzima od 4. maja minimum da se igrači dovedu u neki takmičarski ritam je između 18 i 21 dan. Tako i taj termin 23. maj stoji kao opcija, ali je realnije da to bude negde oko 1. juna. Nije zvanično, ali jeste najrealnija opcija da se odigraju još ta preostala četiri kola regularnog toka sezone u Superligi i pet u Prvoj ligi Srbije i da se tu i završi. U međuvremenu da odigramo i Kup – kaže Dragomir Lazović, predsednik Zajednice supeligaša za Mozzartsport i nastavio:

– Predlog je i da se odigraju baraž utakmice, poslednji i pretposlednji na tabeli Superlige protiv trećeg i četvrtog na tabeli Prve lige Srbije. To bi onda dalje značilo da se sledeće godine u Superligi takmiči 18 klubova, bez plej-ofa i plej-auta naravno, a da tada ispadaju četiri kluba i da se vratimo u normalu. Trenutno bi to verovatno bila najpoštenija odluka, u duhu fer pleja – naglasio je Lazović.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *