Monday, 6 Jul 2020

Mitropolit Amfilohije: Bog je lekar svih virusa, pa i ovog!

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da su pozivi da daje izjave u policiji i tužilaštvu učestali jer bi vlast htela da klekne pred njima.

– I da služim njihovim bezakonim partijskim interesima, što bi bila sramota za naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog – rekao je on Vijestima.

Poručio je da ga ni to, ni virus nisu uplašili.

– Bog je lekar svih virusa, pa i ovog. Nadam se da će i njih Bog urazumiti da se oslobode ovog ustašoidnog zakona, radi obraza Crne Gore. Oni imaju pravo da ugrožavaju svoj, ali ne i obraz Crne Gore i da se tako odnose prema crkvi koja je stvorila ovu državu – rekao je.

Amfilohije je saslušan pre dva dana u cetinjskom tužilaštvu o okolnostima prisustva sahrani dr Vladimira Jovićevića.

Osim mitropolita Amfilohija sahrani Jovićevića prisustvovali su jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Njih dvojica još nisu saslušani.

Prethodno je Amfilohije pozvan na informativni razgovor i zbog služenja u crkvi kada se okupilo nekoliko osoba. Tužilaštvo se o tom slučaju još nije odredilo.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću na odluci da napusti obeležavanje godišnjice vojne akcije “Bljesak” zbog isticanja znaka “Za dom spremni”, ocenjujući da taj gest Milanovića zaslužuje poštovanje.

 – To što je uradio odlika je časnog hrvatskog naroda, kog mi svi poštujemo – rekao je on Vijestima.

Milanović je ranije danas kazao da odgovornost zbog incidenta u Okučanima treba da snosi organizator – Ministarstvo branitelja.

Mitropolit Amfilohije kazao je i da je čuo da je Milanović ranije, prilikom posete Jasenovcu, naredio da se sa tog spomen obeležja ukloni tabla sa natpisom “Za dom spremni”.

Izvor: novosti.rs

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *