Wednesday, 27 May 2020

Dodik: Nemam informaciju o razgovoru Džaferovića i Kurtija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema informaciju da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo, u pitanju je njihov privatni razgovor.

„Nedopustivo je da se kapacitet Predsedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno, a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsedništva, njegov je privatni stav, a ne stav Predsedništva BiH“, istakao je Dodik za Srnu.

On je podsetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

„I ova situacija svedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svetu član Predsedništva mora da demantuje drugog člana, i gde se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju“, rekao je Milorad Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH, sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o „bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi“ između, kako je navedeno, dve zemlje.

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Potrebna polja su označena *