Monday, 6 Jul 2020

Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo i Metohiju!

Bez posebne dozvole, na osnovu večerašnje odluke tzv. kosovske vlade, na “Kosovo” ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Na elektronskoj sednici raspravljalo se o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu, a onda su usvojene mere koje podrazumevaju zabranu uvoza srpskih proizvoda ako na pratećim dokumentima nije naznačeno “Republika Kosovo”.

Kako saznaje Kosovo Onlajn, tzv. Kosovo je usvojilo odluku da u trgovinskim odnosima sa Srbijom budu zabranjeni dokumenti na kojima nema oznake “Republika Kosovo”.

Takođe su  naložili  Agenciji za hranu i veterinu da koristi ime i amblem lažne “Republike Kosovo” na fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima.

Prema večerašnjoj odluci tzv. kosovske vlade, preduzeća iz Srbije moraju obezbediti ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom, a da se zahtev za dozvolu podnosi Kancelariji za vezu Kosova u Srbiji, dopisom ili mejlom.

Inače, Vlada tzv. Kosova je 31. marta donela odluku o postepenoj primeni “reciprociteta” kao principa u odnosima sa Srbijom.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *