Monday, 13 Jul 2020

Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo optužnicu protiv Tačija i Veseljija

Specijalno tužilaštvo u Hagu za zločine počinjene na Kosovu podnelo je optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, objavljeno je na sajtu Tribunala.

Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Hašim Tači i Kadri Veselji, visoki funkcioneri takozvane države Kosovo, krajem devedesetih godina su organizovali i predvodili terorističku oprganizaciju UČK na Kosovu i Metohiji.

OVK je počinila najmonstruoznije zločine nad Srbima, nealbancima, ali i Albancima koji su bili lojalni Srbiji.

Njihove grupe terorista kojima su obojica komandovali vršili su prepade na policijska i vojna vozila naše vojske na Kosovu i Metohiji i ubijali kako srpske policajce, tako i vojnike.

Nisu se zadržavali samo na uniformisanim licima pa su često kidnapovali Srbe na Kosovu, u poljima, na regionalnim i lokalnim putevima, u firmama, itd..

Mnogi Srbi su ubijani u svojim kućama i dvorištima, a predvodnici tih krvavih zločina bili su upravo Hašim Tači i Kadri Veselji.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *