Monday, 13 Jul 2020

Nastavak terora nad srpskim stanovništvom na KiM

Na kuću povratnika Jovana Ristića u selu Ljubožda ispisani su grafiti „UČK“, a gotovo istovremeno provaljeno je u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava u opštini Istok.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštili su da je nastavljen teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji i zatražili od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji, koji nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

Na kuću povratnika Jovana Ristića u selu Ljubožda ispisani su grafiti „UČK“

„Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi“, navode iz kancelarije za KiM.

Kako dodaju incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda, a odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Izvor: Sputnjik

Foto: Kancelarija za KiM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *