Monday, 13 Jul 2020

Čekali su 30 godina! Liverpul i zvanično šampion! (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula prekinuli su 30-godišnji period bez titule prvaka Engleske i po 19. put postali šampioni ove zemlje. Ekipa sa Enfilda postala je najraniji šampion kada se gleda broj odigranih prvenstvenih mečeva, a najkasniji kad je reč o datumu na kalendaru.

– Nemam reči, ovo je neverovatno, više nego što sam mislio. Neverovatno je postati šampion sa ovim klubom. Ovo je i za tebe Keni (Dalgliš), koji si morao da čekaš 30 godina, za Stivija (Džerarda) koji je takođe dugo čekao, ovo je za sve. Ovo je na izgrađeno na tvojoj duši Keni, na nogama Stivija i ekipe. Lako mi je da motivišem ekipu zbog naše sjajne istorije – rekao je Klop za “Skaj sports”.

Ističe da je osetio olakšanje, ali možda ne baš toliko kao neki drugi ljudi.

– Dobro, nisam ja baš čekao 30 godina, već četiri i po godine, a nismo imali ni šansu pre prošle godine. Ali svakako je olakšanje posle tri meseca suspenzije, nismo znali ni kako ćemo se vratiti, a sve utakmice u Premijer ligi su teške. Sinoćna utakmica (pobeda Liverpula u PL od 4:0) mi je rekla da će sve biti u redu, ali večeras je za sve vas. Nadam se da ćete ostati kod kuće ili izaći ispred kuće ako želite, ali da nećete izaći napolje da proslavite. Bilo je uživanje uraditi ovo za vas – jasan je Klop.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *