Wednesday, 12 Aug 2020

Nova hapšenja u slučaju „Jovanjica“

U nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica“ uhapšeno je još sedam osoba. Jedno lice je već u pritvoru, a deveti osumnjičeni je u bekstvu.

Uhapšeno je pet pripadnika državnih organa A. T. i B. R., R. B., M. K. i Z. B. kao i M. T. i S. M., saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Navedena lica privedena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su, kako se navodi, u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora P. K. koji se već nalazi u pritvoru.

Pretres je u toku, prenosi RTS.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK-a.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu