Wednesday, 12 Aug 2020

EU sprema ultimatum Srbiji u četvrtak – priznajte Kosovo!

Predstavnici administracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji — nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje lažne države, saznaju „Novosti“.

Pozivajući se na dobro obaveštene diplomatske izvore, „Novosti„“ navode da će delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima privremenih prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostrano proglašenu nezavisnost lažne države.

Njihovi sagovornici tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa zahtevom da isti prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu. U tekstu se zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama“, navode „Novosti“.

Izvor: Novosti

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu