Saturday, 31 Oct 2020

Predstavnik Srba u Hrvatskoj objasnio zašto ide u Knin na obeležavanje „Oluje“

Funkcioner Samostalne srpske demokratske stranke u Hrvatskoj i novoizabrani potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

„To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDSS-a nije bio u Kninu. Ova vlada može da garantuje smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje. Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti grešku. Za većinu Srba ‘Oluja’ je traumatično iskustvo…“, rekao je Milošević gostujući na televiziji N1 i dodao da ne može da zaboravi nevine civile ubijene nakon same akcije.

Upitan kako gleda na „Oluju“, odgovorio je da je to za njega „dvostrana slika“.

„Ne mogu da pređem preko toga i zaboravim nevine civilne žrtve i zapaljene kuće, egzodus stanovništva… To čini deo mog identiteta. Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšao status moje zajednice”, naglasio je Milošević, objavio je portal „Indeks“.

Novi potpredsednik Vlade Hrvatske otkriva i kako s novog položaja planira da pomogne srpskoj nacionalnoj manjini.

„Neka politička neslaganja izražavali smo u Saboru, sad ćemo morati uže da sarađujemo i da razgovaramo o spornim situacijama i političkim neslaganjima“, rekao je Milošević.

Podsetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak uveče da će potpredsednik Vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije „Oluja“ u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

Foto: Printscreen Youtube

3 komentara na vest “Predstavnik Srba u Hrvatskoj objasnio zašto ide u Knin na obeležavanje „Oluje“

Komentariši ovu objavu