Wednesday, 12 Aug 2020

Popović: Oluja završni čin ustaške genocidne vertikale!

Zločinačka akcija Oluja u kojoj su pre 25 godina ubijene hiljade i proterane stotine hiljada Srba sa svojih ognjišta u Hrvatskoj predstavlja završni čin ustaške genocidne vertikale koja se protezala tokom čitavog 20. veka i koja će zauvek ostati upisana kao jedna od najmračnijih stranica u istoriji evropskog kontinenta, izjavio je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

– Ta genocidna vertikala započeta je tokom pokolja i vešanja srpske nejači i starih od strane ustaša u Mačvi tokom Prvog svetskog rata, nastavljena sistematskim ubijanjem stotine hiljada Srba u Jasenovcu i drugim logorima smrti u NDH, a svoj završni čin ona je dobila u takozvanoj operaciji Oluja, najvećem etničkom čišćenju jednog naroda sa njegovih vekovnih ognjišta od vremena Drugog svetskog rata – rekao je Popović i dodao da istorijske činjenice pokazuju da se državnost današnje Republike Hrvatske, pravne naslednice Pavelićeve NDH i najmlađe članice EU, isključivo temelji na sistematskom ubijanju i progonu Srba.

– Zbog toga je nezamislivo i neprihvatljivo da bilo koji čovek, koji sebe zove Srbinom, prisustvuje obeležavanju Oluje i time legitimizuje i abolira zločine hrvatskih ustaša počinjene tokom ovog etničkog čišćenja srpskog naroda iz Krajine – istakao je Popović. 

Prema rečima lidera SNP, Srbija više nema razloga da kleči i da se ponižava.

– Naša zemlja se danas uspravlja i jača svoje političke, ekonomske i odbrambene kapacitete. Sa jačanjem naše ekonomije i pozicije u međunarodnoj zajednici, jača i naš nacionalni osećaj i ponos što pripadamo časnom srpskom narodu, koji se kroz čitavu svoju istoriju, borio protiv onih koji su želeli da okupiraju, proteraju i sistematski unište druge narode u Evropi – kazao je Popović. 

Zato će Republika Srbija i ove godine dostojno obeležiti Oluju, da pokažemo svetu da ne zabravljamo svoje stradalnike, ali i da upozorimo zločince, ali i sve one koji bi mogli da imaju slične ideje u budućnosti, da to više nikada nikome nećemo dopustiti bez snažnog odgovora, zaključio je predsednik SNP.

Izvor: Informer

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu