Friday, 25 Sep 2020

Rosicki: Igrača poput Kange žele samo klubovi iz tih zemalja!

Legenda češkog fudbala, a danas i sportski direktor Sparte iz Praga Tomas Rosicki, govorio je o Gejlor Kangi, novom pojačanju Crvene zvezde.

Rosicki je opisao Kangine kvalitete, ali naveo je i određene mane Gabonca…

– Kangin boravak u Sparti bih podelio u dva dela, a to je pre i posle korone. Do uvođenja pandemije virusa korona Kanga je zaista radio apsolutno sve što se od njega tražilo i očekivalo. Voleli bismo da i dalje imamo takvog igrača na Letni, ali disciplinovanog na i van terena. Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača- ističe Rosicki.

– Razmišljali smo o tome da mu ponudimo novi ugovor i bilo je vrlo jednostavno. Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga. Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Ali, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu.

– O njemu sam dosta razgovarao i sa prijateljima i oni su me pitali zašto ne bih dao Kangi trogodišnji ugovor i da ga onda prodamo ako ne bude išlo. Međutim, nije to tako lako, jer je on praktično bio igrač od kojeg ništa nismo mogli da zaradimo. 

– Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon- rekao je Rosicki, a prenosi “Mozzartsport”.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu