Wednesday, 28 Oct 2020

Zakon o slobodi veroispovesti nas je probudio kao narod!

Jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milan Knežević kaže da će Crna Gora dobiti vladu sastavljenu po izbornoj volji građana od 30. avgusta i da ne može da prihvati da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da pokrivaju bezbednosni resor.

“Mislim da nema razloga za zabrinutost da će se (Milo) Đukanović vratiti”, kazao je Knežević gostujući na televiziji Prva.

Na pitanje da li ima istine u pisanju pojedinih medija da je Demokratski front spreman da podrži manjinsku vladu, Knežević je rekao da je “to brutalna neistina”.

“Demokratski front bi na taj način izigrao poverenje 135 hiljada građana koji su nas glasali. Mi bismo time odustali od naših programskih i ideoloških principa za koje smo se zalagali za vreme izborne kampanje i prihvatili bi da Srbi ne mogu da uđu u vladu… Opet bi se našli u vremenu Demokratske partije socijalista i onoj stigmatizaciji Srba”, kazao je Knežević.

To su spekulacije, mi ih odbacujemo, poručio je on.

Zakon o slobodi veroispovesti nas je probudio kao narod

Knežević je kazao da je verovatno cilj tih spekulacija da izvrše pritisak na Demokratski front i njihovu nameru da insistiraju na suspenziji Zakona o slobodi veroispovesti.

On je kazao da je stavljanje tog zakona van snage uslov Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije Crnogorko-primorske i ostalih eparhija u Crnoj Gori.

“Svaki pokušaj da se priča oko zakona o slobodi veroispovesti izmesti u neko buduće vreme, neki futur prvi ili drugi, predstavlja izigravanje izborne volje građana”, poručio je Knežević.

Taj zakon nas je probudio kao narod, dodao je on.

“Za sada imamo da je partija Dritana Abazovića protiv suspenzije zakona o slobodi veroispovesti, a svi ovi ostali politički subjekti su spremni da učestvuju u izglasavanju suspenzije tog zakona”, kazao je Knežević.

Foto: Printscreen Youtube

Komentariši ovu objavu